İZMİR / BUCA - Buca Fatma Saygın Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Rahmetli Annesi Fatma SAYGIN´ nın adını yaşatmak üzere yaptırdığı Fatma Saygın Lisesi izmir ili Buca İlçesi 14 pafta 695 ada 6 nolu parselde bulunan Buca İ.Ö.Okulunun ön bahçesinden ayrılan 6000m lik alanda inşa edilmiştir. Bu alanda bulunan ve Buca i.ö.o ait olan halı saha kaldırılarak Buca i.ö.okulunun arka bahçesine taşınmış ve böylelikle söz konusu alan kazanılmıştır. Halı sahanın arka bahçeye taşınması ve Fatma Saygın Lisesi için yer açılması konusunda yardımcı olan Dönemin Buca ilçe Milli Eğitim Müdürü Mithat Güzele ve Buca İ.Ö.O müdürü Abdullah GÜRKAN´a ne kadar teşekkür etsek azdır.     Fatma Saygın Lisesi zeminde 568 m ye oturmuş olup, 1 bodrum kat, 1 zemin kat ve 1 normal kat olmak üzere 3 katlı olup toplam inşaat alanı 1740 m dir Okul inşaatı çevre ve bahçe düzenlemeleri ile birlikte 2004 birim fiyatları ile birlikte 1.330.000.000.000 ( bir trilyon üç yüz otuz milyar ) TL ye mal olmuş olup bu maliyetin tamamı Sayın Işılay Saygın tarafından karşılanmıştır.

Fatma Saygın Lisesi 13 derslikli olup dersliklerin tamamında bilgisayar mevcut olup sistem kendi içinde ve bilgisayar laboratuarı ile entegre çalışmaktadır. Derslikler dışında her türlü toplantı ve konferansa uygun olarak teşrif edilmiş olan konferans salonu, kütüphane, son teknolojiye uygun olarak donatılmış olan  Fizik ve Kimya Laboratuarı, öğrencilere bilgisayar dersinin verildiği ve sınırsız bir şekilde internetten yararlanma imkanı sağlayan bilgisayar laboratuarı, resim atölyesi, kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı beden eğitimi soyunma odaları mevcuttur. Bina dışında kalan toplam 5400 m lik alanda beton parke döşeme tören alanı, yürüyüş yolları, spor alanları yapılmıştır. Fatma SAYGIN Anadolu Lisesi yapım ve inşa süreci aşağıdaki şekilde gelişmiştir.  1: 17.07.2003 tarihinde İzmir Valimiz Sayın Yusuf Ziya Göksu´nun başlattığı Yap Okulunu Yaşat Adını Kampanyası dahilinde Sayın Işılay SAYGIN ile İzmir Valisi Sayın Yusuf Ziya GÖKSU arasında okul yapım protokolü imzalanmıştır.  2: 02.02.2004 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Doç Dr. Hüseyin ÇELİK´in huzurlarıyla temel atma töreni gerçekleşmiştir.  3: 19.01.2004 tarihinde inşaat ruhsatı alınmıştır.  4: 13.08.2004 tarihinde ( toplam 7 aylık bir süre içerisinde ) okul inşaatı tamamlanmıştır.  5: 19.08.2004 tarihinde İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü teknik elemanlarınca kabulü yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir.  6: 15.09. 2004 tarihinde 2004-2005 eğitim öğretim yılı açılışı ile eğitime başlamıştır.  7: Tarihinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK geniş bir protokol ve davetlinin katılımı ile okulumuzun resmi açılışı gerçekleşmiştir. Fatma Saygın Anadolu Lisesi mimari projesi bizzat Yüksek Mimar olan Sayın Işılay SAYGIN tarafından çizilmiş olup inşaat çalışmaları Yücesoy Müh. Ltd. Şti. tarafından yürütülmüştür. Yapım sürecinde İzmir Kontrollük hizmetleri İzmir Milli Eğitim Yatırımlar şubesince yürütülmüş, ayrıca bu hizmette Hazma ŞAHİN Yapı Denetim Bürosu da kontrollük görevini üstlenmiştir.

Yayın: 01.04.2021 - Güncelleme: 08.12.2023 11:34 - Görüntülenme: 2293